Genhusning

Ofte kan en renoveringsopgave ikke løses, uden at beboerne genhuses – midlertidigt eller permanent. Det er altid en voldsom oplevelse for de berørte beboere. Derfor er det en stor opgave at koordinere en genhusning, så alle er trygge.

Jeg har arbejdet med genhusning i de seneste mange år, med det direkte ansvar for den omfattende proces, der er for en genhusning. Disse opgaver er løst for almene boligorganisationer, der har gennemført større helhedsplan-renoveringer. I denne proces det vigtigt at holde fokus, være rolig, empatisk og tillidsvækkende og kunne handle hurtigt og sikkert, når det hele brager løs i en flytteproces. Jeg har erfaringen, og det der skal til for at styre en genhusning fra A til Z på betryggende vis.

I genhusningsarbejdet samarbejder jeg med alle aktørerne på renoveringsopgaven. Det er beboere som de vigtigste, men også boligorganisation, ejendomsfunktionærer, entreprenør, håndværkere og flyttefirma. Og nogle gange skal kommunen også ind over projektet.

Beboerne skal informeres grundigt om forløb, rettigheder og muligheder. Boligorganisationen skal tage stilling til genhusningsformen. Flytningerne skal organiseres og gennemføres. Og alt sammen skal ske, så de berørte beboere er så trygge som muligt og kan overskue processen. Alle parter skal hele vejen kunne stole på, at der er styr på forløbet, når flyttebilerne først ruller.